I Love Chur Churp

Be My Follower

LOVELY GURLZ

LOVELY GURLZ
i'm Ayu Zahra.. wanna know me?

#Tips 2: Macamana nak dapat Ads n Earnings kat blog??

>> Selasa, 27 April 2010

Bertemu laei..Janji dah nak bg tips ke2 kan? ok..mlm ni kita tgk sbb2 kenape Nuffnang akan pilih kita utk letak ads kat blog kite. Antara yg berikut,adakah korang pun begitu.. Selamilah ye tips ni..

  • Tgk kite punya trafik blog mcmana.. bleh tgk kat analytics kat web Nuffnang.. berapa ramai view kite dalam sehari.. adakah antara 0-10viewers je.. 10-20viewers je.. atau more than 100 viewers per day.
  • Trafik tu pun kite kena tgk gak samada dr Bloggers2 biase je ke atau other Nuffnangers. Kalau kite bleh tarik ramai Nuffnangers lain utk view site kite..itu dikire ada trafik yg bagus..Jd,bila trafik bagus..of coz la Nuffnang akan choose kite utk letak Ads. Itu baru ads je..xdapat BUffered laei..
  • Then,kite tgk gak kat web Nuffnang,klik pada Referral..dari mana byknye nak dapat viewers. byk caranye,satu kalau korang ramai follower,ramaila yg view site. Satu lg, joinla Innit Chat ke..kenal2 skit ngan other Nuffnangers.
  • Then,kalau u all dh dpt Ads,jgn lupe..still kena Post Article yg best2 lg supaya trafik kita xturun.. trafik meningkat,Ads akan meningkat.. trafik slow,Ads pun slow2 hilang.. Jd mcm CHIPSMORE, kejap ada,kejap xde Ads tu..
  • Entri yg bagus ke x tu terpulang pd Bloggers msing2.. tp cubala yg paling top di pasaran..I pun xpandai buat entri yg bagus..cuma entri ttg my whole life je..
  • Last but not least, yg paling penting kena SABAR byk2.. InsyaAllah, one day, u'll get it. ALLAH already write what we will be.. Try hard, and patient.
Okay, guys..That's all 4 tonight..I need to continue make questions paper 4 my students. Feel free to be my follower,k.TQ.

3 comments:

kenwooi 27 April 2010 6:57 PG  

i think it's all about the content.. better content brings more traffic =)

Dewi Hiu bt. Iskandar Hiu 27 April 2010 12:21 PTG  

akak... sy slalu gak dgr psl buffered... tu sbnrnye apa ek?

Catat Ulasan

Cari Blog Ini

Perasaan Sweet Mummy di kala ini....

Hari Ni Hari Ape?

See Who Is Here

ALEXA STATS

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP