I Love Chur Churp

Be My Follower

LOVELY GURLZ

LOVELY GURLZ
i'm Ayu Zahra.. wanna know me?

Ya Allah,selamat anakku dari LINTAH itu..(updated)

>> Ahad, 30 Mei 2010

 (Updated) ..citer complete...

Hari Jumaat yg lepas (28 May) kan Hari Wesak.. mummy n family planla nak pi Sg Sedim buat BBQ kat sana.. plan3, ajakla anak muridku 2 org.. Syaz 2A ngan Aisyah 2B.. kak longku pun ikt skali..
Yes,sampai kat sana dalam pukul 10.30 pg..YES!! orang tak ramai lagi nampaknye.. siap2 sumer barang .. aku pun startla ber BBQ ayam berempah yg aku buat sendiri.. kak long dah goreng beehoon.. okla..

Sedang aku berBBQ, hubby, Ayu n Adam dah terus masuk dlam Sg mandi..seronok depa...tgkla antara aksi2 depa dibawah ni..mummy pun ada gak...

ayu makan jajan..sape nak??

ayu nak berjemur ni..jadi minah salleh celup kejap...

haa..inila MANGSA LINTAH tu..suka main kat tepi2 je..penakut..

ayu mantain je...

mummy & ayu pose skit..

happy family,mana hubby ni???

mummy keletihan ni..

sekarang tibe bab sedey..tgh siap2 nak balik..tgh sibuk2 tukar baju basah anak2 mummy, tgk2 ade darah kat towel.. hubby kata mummy atau kak long period ke..kami kata x.. check3..rupe2nye adam yg berdarah dari punggung.. mummy tanye sakit dalam punggung ke..ada jatuh ke mase main tadi..sia kata x..heranla kejap..

dia kata nak okk okk pulak..mummy bawak ke toilet..terkejut tahap MAXIMUM la mummy sbb tgk2 okk okk dia berdarah samapi penuh mangkuk toilet..mummy terus bgtau hubby... kitorang xterfikir pun masuk lintah sbb memang sg sedim x penah ada sejarah org jumpa lintah..

mummy n hubby terus pack2 barang..sesudah kami ngantor bebudak 2 org tu (Syaz & Aisyah) terus je kami ke KPJ Penang..

sambungan dari semalam...

sebelum mummy sambung citer semalam, mummy nak minta maafla pd all readers entri ini sbb lambat update..mummy kekurangan masa nak update sbb nak kene tgk2 adam lagi..baby lagi..sorry ye semua..

ok..berbalik kepada citer semalam,sampai di KPJ Penang, kami pun pergi ke kaunter reception depan tanya pd clerk yg ada kat situ, nak jumpa dengan surgeon. selepas berbincang ttg simptom yg Adam alami, mereka bg kat kami kad temujanji di klinik 202. DR SHAIFUL BAHRUN... selepas menunggu lbih kurang 15 minit, sampai giliran Adam berjumpa dengan surgeon tu.. mula2 masuk dalam bilik dr, mummy berdebar2 je.. ttp memandangkan dr shaiful bercakap dengan nada baik je n muka pun agak handsomela...mummy pun bertenangla..

dr shaiful kata dia kene check (masukkan jari dalam *** adam)sbb nak tau darah yg keluar tu darah beku ke raw blood..mummy kata ok la..janji adam dapat sihat semula.. then,selepas dr shaiful siap2kan peralatannye,dr pun checkla.. adam berkerut muka..mgkin sakit kot... bila dr shaiful keluarkan jari dia,memang ada darah.. darah fresh.. dr shaiful kata;"ini raw blood, maknanye kat dalam tu darah still mengalir keluar dari tempat yg bocor tu,kita xleh kata masuk lintah ke apa lg sbb xsure..jadi,,adam kene buat xray n esok kita terus buat scope la".mummy dah makin berdebar.. yelah,anak kita nak kene masuk operation theatre. xpe..mummy cube tenangkan diri,....

adam dimasukkan ke wad 497. start dari masuk wad,adam dah kene puasa..kesian adam..dahla lepas balik dr sungai belum makan apa2..kene puasa pulak... dr kata hanya boleh minum air kosong n ubat (1jag) kene habiskan sbb nak kosongkan perut.. adam dah keletihan,baru minum skit ubat dah tertidur sampai pagi.. malam ni mummy balik rmh sbb kene jaga baby jasmeen.. hubby yg jaga adam kat wad.. sepanjang malam di wad,adam berak lagi..semuanye berdarah shaja ...

esoknye..mummy pagi2 lg ke KPJ..8.00pg.. mummy sampai kt sana,adam dah pun dibawa ke bilik xray..hubby temankan dia... okla..xpa... then,result pun xkuar lagi.. adam masuk dalam wad semula.. adam merengek2.."ibu,adam lapar sgt2..adam nak makan karipap"alahai,kesiannye anak mummy... nurse mai ke wad,bgtau yg adam akan masuk operation theatre dalam pukul 10 pagi..jd,mereka pun siap2kan lah borang2 yg mummy n hubby kene sign.. dr pun dah bgtau prosedur tu mcmana..

10.30pg..adam dibawa ke operation theatre..mummy pun masuk sekali sbg penyokong adam..kot2 dia takut ke..tapi adam dah terlalu lemah..tidur je..kelaparanka... skang,tunggu je kat bilik menunggu kat LEVEL 3.. lebih kurang pkl 11.00,dr panggil nurse minta bawak adam ke atas stage operation.. mummy dah takut sgt2..tahan ke anak aku nak lalui semua ini..Ya Allah,selamatkanlah anak aku... selepas adam dibius, 2 saat je lepas dr bg ubat bius, terus dah pengsan budak ni... mereka pun minta mummy keluar..tgu kat bilik menunggu.. mummy mmg dok ulang alik jalan2 smpai pkl 11.40, nurse kata dr dah panggil mummy...

dr pun kata, "ye puan, memang betullah ada bekas gigitan lintah kat dalam punggung adam..(sambil tunjukkan gambar yg dibawah ni)..ni gambar sebelum,lubang tu masih keluarkan darah..I dah bakar tmpt berlubang tu utk stop pendarahan.. ttp masalahnye kita x jumpa lintah tu..jd,kita x surela samada lintah tu dah keluar melalui berak adam atau dah naik ke atas..jd,adam kami kene tahan dulu kat sini skurang2nye 2 hari..kalau ada pendarahan lg,kene operate skali lgla utk cari lintah tu)."

ok...anda semua tgkla gmbar tu..bende hitam bulat tu ialah dalam usus adam yg telah dilaserkan utk menstopkan pendarahan...


selepas 2 hari, adam dah xberak berdarah..dr kata we assume as the leech is going out already.. but,we need to see at him more to assure this..

adam malu2..kat katil dlm wad..

adam dah sihat bu..

adam nak balik... boring dok sini...

selepas dr kata blh discaj,,senyum je...

dah ready nak balik...


besarla harapan mummy spy semua dpt berdoa lintah tu memg betul2 dah kluar dr badan adam.. adam masih lg kene follow up kat KPJ pada 08 Jun ni... harap2 semuanye dah selamat..

mummy ada tnye dia,jom p mandi dg lagi,dia kata xmau dah..

anyway, mummy n hubby memang sayang sgt2 kat adam...

Read more...

Meh Ramai2 tengok Baby Joget Lagu Wali Band

>> Rabu, 26 Mei 2010





Read more...

TIPS #3 : How To Get Buffered Advertisement from Nuffnang

>> Ahad, 23 Mei 2010

ok..topic 4 today..How To Get Buffered Advertisement from Nuffnang . Actually, before this..I already post 2 tips 4 new Nuffnangers but 4 today, this tips will help u guys to get more ads especially Buffered Ads.
If u are a tough blogger or blogger addicts, u can follow steps below:

  1. make sure u always update the survey form at Nuffnang page.. maybe twice a month already good.
  2. when u viewing Nuffnang page, please read all the ads on Nuffnang site. If u feel any ads very interesting, u can start posting new posts by writing about the Ads. Please do not COPY PASTE becoz that's not good. Try to write the ads again in ur own words.
  3. as usual, ur blogs traffic should be high enough , so that u will be selected by Nuffnang (to be put the buffered ads on ur blogs).
  4. the last tips..u can blog walking 2 other Nuffnangers site to increase ur traffic and to share opinion 'bout each others blogs.
Hopefully, these tips will help u all. I know it's very easy to follow all the tips..but some of u still didn't get any ads from Nuffnang. The   important thins is only one, everybody should be so PATIENT. Some of u maybe so luck,only 1 months with Nuffnang already got paid..but mybe another,still with Nuffnang for years, but still haven't got paid..

4 ur information, I'm very new 2 Nuffnang.. I think just 1 month ++. but I already gets so many ads on my blogs..and I also get the Buffered Ads dancing all the time on my blogs.. Just be patient, the money will come 2 u soon.

That's all 4 todays... I need 2 go 2 school now.. The mid year exam starts today..to all my students, I wish u luck and please get A's for my Maths okay...

Bye....

(PS:Please give ur comment about my blogs and my entry).

Read more...

cikgu hari ni ada yang sudah GILA

>> Khamis, 20 Mei 2010

mummy mintak maafla kalau tajuk entri mummy ada kecilkan hati sesape.. sblum mummy citer lg.. mummy nak bgtau sumer..mummy pun cikgu jugak..tp mummy xleh terima hal2 sebegini jd kat sekolah... hgpa bacala berita di bawah ni...
Guru cabul lima murid


Oleh M Hifzuddin Ikhsan

hifzuddin@bharian.com.my

2010/05/21

Mangsa dakwa diajak tonton filem lucah sebelum dirogol

SIBU: Seorang guru lelaki didakwa mencabul lima murid perempuan berusia antara 11 hingga 12 tahun di sebuah sekolah rendah di Bungan, Dalat, kira-kira 80 kilometer dari sini, ketika isterinya sedang menunggu waktu melahirkan anak sulung mereka.

Difahamkan, kegiatan guru berusia 32 tahun itu bermula Mac lalu sebelum kejadian terbaru dilaporkan berlaku di kediamannya pada minggu lalu membabitkan seorang murid Tahun Enam yang juga adik iparnya. Ketua Polis Daerah Sibu, Asisten Komisioner Shafie Ismail, berkata pihaknya menerima laporan mengenai kejadian itu petang kelmarin, selepas semua mangsa bersama guru besar sekolah berkenaan membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sibu. “Dalam kejadian terbaru 8 Mei lalu, seorang mangsa mendakwa suspek membawanya ke kuarters guru berdekatan sekolah bagi menonton filem lucah bersama sebelum dia dirogol.

“Bagaimanapun pemeriksaan yang dilakukan ke atas mangsa di Hospital Sibu pagi tadi (semalam) mendapati tidak berlaku sebarang unsur rogol dengan kita meminda kes berkenaan kepada cabul,” katanya ketika dihubungi.

Suspek yang bertugas hampir 10 tahun di sekolah itu dikatakan berkahwin dengan isterinya yang juga bekas anak muridnya tahun lalu.

Shafie berkata, empat lagi mangsa mendakwa dicabul suspek selepas dipanggil menemuinya di makmal sekolah, namun diberi amaran agar tidak memaklumkan kejadian berkenaan kepada guru lain.
“Perbuatan suspek hanya diketahui selepas seorang mangsa yang juga adik iparnya memaklumkan kejadian kepada seorang guru wanita sekolah berkenaan awal minggu lalu.

Jadi,ape pendapat anda sumer ttg cikgu itu??udahla bininye sedang bertarung nyawa nak beranakkan anak die..sampai hati dia buat gtu... minta2  jauhla simpangla benda2 segini dr berlaku d sekitar hidup mummy.. di sekolah dah tensen dgn macam2 (ada sesama staf yg suke jeles2la... ada keje byk yg owg xfaham kite letih,tp paksala..dll). Mummy nasihatkan kepada semua guru d Malaysia ni terutamanye..hangpa ni keje sbg guru nak jadi guru betul2 ke sekadar nak makan gaji aje?Tolongla..tanpa guru,tiada cerdik pandai di dunia ni.. Jadi,jgn kau cuba cemarkan reputasi2 baik guru seperti mummy ni,,..ok...

Read more...

Thanks Nuffnang for the 1st buffered earnings

hi all..
Hari ni nak share one thing about buffered earnings..(Actually I need to rush 2 school) but okayla..telling this story 1st...
Selepas sebulan lebih setia dengan Nuffnang, akhirnye..mummy dapat gak 1st buffered advertisement.

sebenaqnye x sangkala bleh dapat buffered ads dr Digi ni.. tp memang mummy perasan 1 la... kan minggu lepas mummy ada buat entri pasal Digi..mgkin sbb2 itula Digi choose blog mummy utk di advertise kan..

Thanks to digi..mummy waiting the outcomela pulak.. please see at the large rectangle above 2 see the ads.. actually..to close to my entri last week la..

That's all....thanks Nuffnang..thanks Digi..

Read more...

How Many Wiggies?

>> Ahad, 16 Mei 2010

Let us all have see image above?? Can u count it? Okay, I also wanna try to count it. I know, so dizzy while calculating it..  my guess.. 221 wiggies. hopefully correct!!!

guest,please also try calculating the wiggies..who knows..if u are lucky, u also can bring home P1 bag for free..

happy calculating..

Read more...

akhirnya...

>> Sabtu, 15 Mei 2010

Ya Allah.. mengapalah aku amat bz sampai kene migrain sejak akhir2 ni.. byk sgt aktiviti yg aku terpaksa settlekan minggu lepas..

  • Meeting Panitia Matematik
  • Sesi penggambaran kelas, bdn beruniform, kelab, persatuan, rumah sukan..
  • Buat soalan peksa
Kalau diikutkan hati..aku teringin nak ambik Cuti rehat ke sehari ke.. tp memandangkn aku perlu tumpu pd students lebih skit skang sbb dah nak exam.. aku rase baikler aku tolak tepi cadangan otakku itu..

To all Redaksi Gang, Thanks a lot coz helping me during photography session that day.. Matahari terik atas kepala korang pun,korang mantain tlg cikgu .. Alahai..baiknye korang.. Sumerla.. 18 org semua .. korang tau sape korang ye..

Then..esok is the best day 4 me as a teacher..bcoz everybody will celebrating TEACHER'S DAY !!!
Hooray,esok harap2 x nangis depan students..

To all teachers around the world, Happy Teacher's Day.. We are the best leader in the world becoz without us, no PM today, no Doctor today, no Lawyer today..and so on..

Enjoy more tomollow...

Read more...

RM10 000 for bloggers? Who wants it???

>> Jumaat, 7 Mei 2010

Hello everybody...

RM10000 will be given to 5 lucky bloggers. U wanna be 1 of them?
Here I'll show 2 u how to get this.
Actually, I'm only helps Nuffnang to promote this.

In addition to kicking off the Fish King Pizza in Malaysia, Pizza Hut is also having a blog contest exclusively for Nuffnangers! The mechanics of the contest are pretty simple;
1. Write a blog post titled ‘Big Fish Moment with Pizza Hut’ and share your Fish King Pizza experience at your favorite Pizza Hut outlet or during delivery. Be sure to include lots of pictures to describe your experience. ;)


2. Once you’re done, just fill in the form at the bottom of this blog post


The 5 most creative blog posts will each win RM2,000 cash from Pizza Hut! This contest kicks off on 6 May 2010 and ends 30 May 2010.


What are you waiting for? With the contest, you get to enjoy your favorite food of all time and stand a chance to win a RM2,000 cash prize at the same time. Tell us about your experience with the Fish King Pizza now!

(PLEASE REFER TO NUFFNANG HOMEPAGE FOR THE ENTRY FORM)
Jadi,marilah kite beramai2 join contest ni..mana tau ada rezeki..dapat sorang RM2000..
Wish me luck..also 2 u too...

Read more...

kenape manusia hari ni dah jadi mcm binatang ye???

>> Selasa, 4 Mei 2010

mummy sedey btoi ble bace NST hari ni.. pasal owg buang baby lagi.. ni antara petikan yg dipetik dr NST .

Villagers in Kampung Jenderam Hulu here yesterday found a month-old baby boy abandoned in a shack, covered with ants and mosquitoes.

Aminah Muhammad, 56, who was tidying her lawn at 7am, heard faint cries and later found the fully-clothed baby, complete with mittens and socks and wrapped in a sarong, on the floor.
Aminah said it was sad to see the baby lying there with ants all over his body.

kalu owg yg buang baby tu bacala akhbar ni, x sedey ke ble tgk baby kite kena hurung penuh dengan semut? kalau dh kena hurung, 4 sure nye kena gigitla kan???

mummy pun ada baby gak.. semut bru masuk kat tangga rumah,dah sapu keluar semula..takut p dekat  baby.. ni yg sanggup biaq anak kena hurung..memang dah xde hati perut..
mummy doakan owg2 yg suka buang baby ni fikirla banyak kali.. sekarang rase beban dah terlepas sbb xyah jaga baby.. lepas ni..lepas mati.. haa..ia akan datang balik pd kita...

Renung-renungklanlah...



Read more...

Extra Earnings!!!

>> Isnin, 3 Mei 2010

Wanna know who viewing ur blogs? Get the codes here.. then, U'll find out.. who and where they came from.. just register from the link below and paste on ur blog layout.. It's FREE its EASY
http://www.web-stat.com/?id=3429

Read more...

LIVE !!! Premier League : 1st Half : Chelsea -1, Liverpool - 0

>> Ahad, 2 Mei 2010

Goooooaaaaallllll !!!!!
Just now, Drogba already put the best kicks through Liverpool goal.. at 33', Chelsea are now comfortable..
So good blogging and watching CH812 at same time.hahaa.. my hubby frustrated now... He's Liverpool maniac... Sorry honey,...

Read more...

Lesson to be remembered 4 a life time

>> Sabtu, 1 Mei 2010

Guys,, see this..
Last night, I've watching news at Channel 9.. One of the news were closed to my heart.. why?? Read the news below..

It was taken from NST Today..

IPOH: It was a lesson to be remembered a lifetime.



More than 30 Mat Rempit and their pillion riders who were rounded up in a police operation yesterday learned the hard way when they were ordered to push their bikes for more than three kilometres to the Sungai Senam police station even before they started racing in Jalan Sultan Azlan Shah.


When they arrived at the station, the exhausted youths were told to stand straight and sing the Negaraku before they were issued summonses. Seven motorcycles were seized during the operation.

Why I told U these so close to me.. becoz I also do this during my lesson time at school.. When my students didn't bring books 2 school..all the way to the Hall..they also need to sing NEGARAKU.. some of them thinks so shamed doing that.. but that was a GOOD lesson.. otherwise..they will always remembered this song..

4 all my students who read this, I as ur teacher always want u 2 be the best.. this is only a lesson 2 u to be a good human ...

Read more...

Ahli MPKB didakwa salur RM2j kepada penulis blog

Bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Kelantan, Wan Khairul Ihsan Wan Ahmad, semalam mendakwa seorang Ahli Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB) sebagai penyumbang hampir separuh daripada sejumlah RM4 juta yang didakwa digunakan blogger Kickdefella atau Syed Azidi Syed Abdul Aziz, untuk melaksanakan perang saraf memburukkan pemimpin Barisan Nasional (BN).


Syed Azidi juga adalah bekas Pegawai Perhubungan Korporat Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK). Wan Khairul Ihsan bagaimanapun enggan mendedahkan nama ahli majlis MPKB berkenaan dan hanya akan berbuat demikian apabila tiba masanya. Beliau turut mempersoalkan mengenai kemampuan ahli majlis MPKB berkenaan mendapat sumber kewangan berkenaan bagi membolehkannya membuat sumbangan sebesar itu.
“Sejumlah besar daripada peruntukan RM4 juta itu disumbangkan oleh seorang ahli majlis MPKB dan jumlahnya sangat besar... (persoalannya) daripada mana duit itu (datang)... seorang ahli majlis boleh menyumbang sejumlah besar, tapi saya tak nak nyatakan namanya lagi," katanya pada Renung2kanlah wahai Bloggers.. kite ni nak berblog takkanla sampai macam tu..

sidang media di sini, semalam.

Baru-baru ini, Kickdefella menerusi blognya mengakui menerima RM4 juta dalam tiga tahun memegang jawatan itu untuk melaksanakan aktiviti gerak saraf bagi mewujudkan persepsi buruk dan melemahkan pentadbiran bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi, dalam masa sama memastikan Pas kekal memerintah negeri ini.

Kickdefella turut mendakwa wang berkenaan digunakan untuk membiayai pembelian aset, peralatan, pembayaran upah pekerja, bahan percetakan dan lain-lain bagi menggerakkan operasi gerak saraf itu.

Selain itu, Wan Khairul Ihsan turut mendesak kerajaan negeri untuk mendedahkan kepada rakyat mengenai peranan sebenar Global Media Channel (GMC) Sdn Bhd yang dipercayai mempunyai kaitan dengan Kickdefella untuk menjalankan operasi gerak saraf itu antara 2007 hingga 2008.

Beliau juga mahu kerajaan negeri mendedahkan sumber kewangan bagi membiayai operasi gerak saraf berkenaan kerana berpendapat rakyat berhak mengetahui kedudukan sebenarnya.

"Beritahu apa agenda GMC, apa GMC buat? Adakah ia melakukan tugas memulihkan imej kerajaan Kelantan seperti didakwa dan apa kerjanya, beritahu rakyat bagaimana jumlah RM4 juta itu digunakan untuk perang saraf ini.

"Kerajaan negeri harus beri kenyataan jelas dan perlu mengedarkannya secara bertulis kepada rakyat," katanya yang mengakui akan membuat beberapa lagi pendedahan mengenai beberapa isu lain, selepas ini.

(Dipetik dari Akhbar Berita Harian 02/05/2010)

Read more...

H1N1 attacking again? Boost Ur Self with the BEST Product!!!

H1N1 attacking again.!!! What would U do to prevent it? or to be imuned from H1N1..

Which is the BEST Product to Boost The Immune System??
So, guys..U all dah tgkkan list kat atas..so what's ur opinion? Did U all BOOSTED already?
Please,be quick.. Get this TRANSFER FACTOR as soon as possible b4 u were attacked by all the diseases.
Better Prevent Than Cure!!!

Selain dr TF ni.. 4LIFE ada jugak produk2 lain utk semua jenis penyakit sbb produk 4Life ni bukan ubat tapi penambah sistem ketahanan badan dari penyakit2 yg dah semakin banyak skang ni.. dr demam,selsema,H1N1, cancer sampailah strok.. InsyaAllah, dengan izin-Nya, produk ini telah berjaya menyembuhkan 100% penyakit yang telah cuba diubati..
  • Selain dr menyembuhkan penyakit,sesape yg nak buat EXTRA INCOME @ nak FULL TIME join ngan 4 Life ni,feel free to contact me through my emel : noraabdulwahab@yahoo.com or leave ur emel address or contact no. in Comment form.
  • Try then U judge..
  • I already try it, and I confirmed to you..U will be cure.. Bukan omong2 kosong ya..janji ni MONEY BACK GUARANTEE!!!

Read more...

Cari Blog Ini

Perasaan Sweet Mummy di kala ini....

Hari Ni Hari Ape?

See Who Is Here

ALEXA STATS

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP