I Love Chur Churp

Be My Follower

LOVELY GURLZ

LOVELY GURLZ
i'm Ayu Zahra.. wanna know me?

Ya Allah,selamat anakku dari LINTAH itu..(updated)

>> Ahad, 30 Mei 2010

 (Updated) ..citer complete...

Hari Jumaat yg lepas (28 May) kan Hari Wesak.. mummy n family planla nak pi Sg Sedim buat BBQ kat sana.. plan3, ajakla anak muridku 2 org.. Syaz 2A ngan Aisyah 2B.. kak longku pun ikt skali..
Yes,sampai kat sana dalam pukul 10.30 pg..YES!! orang tak ramai lagi nampaknye.. siap2 sumer barang .. aku pun startla ber BBQ ayam berempah yg aku buat sendiri.. kak long dah goreng beehoon.. okla..

Sedang aku berBBQ, hubby, Ayu n Adam dah terus masuk dlam Sg mandi..seronok depa...tgkla antara aksi2 depa dibawah ni..mummy pun ada gak...

ayu makan jajan..sape nak??

ayu nak berjemur ni..jadi minah salleh celup kejap...

haa..inila MANGSA LINTAH tu..suka main kat tepi2 je..penakut..

ayu mantain je...

mummy & ayu pose skit..

happy family,mana hubby ni???

mummy keletihan ni..

sekarang tibe bab sedey..tgh siap2 nak balik..tgh sibuk2 tukar baju basah anak2 mummy, tgk2 ade darah kat towel.. hubby kata mummy atau kak long period ke..kami kata x.. check3..rupe2nye adam yg berdarah dari punggung.. mummy tanye sakit dalam punggung ke..ada jatuh ke mase main tadi..sia kata x..heranla kejap..

dia kata nak okk okk pulak..mummy bawak ke toilet..terkejut tahap MAXIMUM la mummy sbb tgk2 okk okk dia berdarah samapi penuh mangkuk toilet..mummy terus bgtau hubby... kitorang xterfikir pun masuk lintah sbb memang sg sedim x penah ada sejarah org jumpa lintah..

mummy n hubby terus pack2 barang..sesudah kami ngantor bebudak 2 org tu (Syaz & Aisyah) terus je kami ke KPJ Penang..

sambungan dari semalam...

sebelum mummy sambung citer semalam, mummy nak minta maafla pd all readers entri ini sbb lambat update..mummy kekurangan masa nak update sbb nak kene tgk2 adam lagi..baby lagi..sorry ye semua..

ok..berbalik kepada citer semalam,sampai di KPJ Penang, kami pun pergi ke kaunter reception depan tanya pd clerk yg ada kat situ, nak jumpa dengan surgeon. selepas berbincang ttg simptom yg Adam alami, mereka bg kat kami kad temujanji di klinik 202. DR SHAIFUL BAHRUN... selepas menunggu lbih kurang 15 minit, sampai giliran Adam berjumpa dengan surgeon tu.. mula2 masuk dalam bilik dr, mummy berdebar2 je.. ttp memandangkan dr shaiful bercakap dengan nada baik je n muka pun agak handsomela...mummy pun bertenangla..

dr shaiful kata dia kene check (masukkan jari dalam *** adam)sbb nak tau darah yg keluar tu darah beku ke raw blood..mummy kata ok la..janji adam dapat sihat semula.. then,selepas dr shaiful siap2kan peralatannye,dr pun checkla.. adam berkerut muka..mgkin sakit kot... bila dr shaiful keluarkan jari dia,memang ada darah.. darah fresh.. dr shaiful kata;"ini raw blood, maknanye kat dalam tu darah still mengalir keluar dari tempat yg bocor tu,kita xleh kata masuk lintah ke apa lg sbb xsure..jadi,,adam kene buat xray n esok kita terus buat scope la".mummy dah makin berdebar.. yelah,anak kita nak kene masuk operation theatre. xpe..mummy cube tenangkan diri,....

adam dimasukkan ke wad 497. start dari masuk wad,adam dah kene puasa..kesian adam..dahla lepas balik dr sungai belum makan apa2..kene puasa pulak... dr kata hanya boleh minum air kosong n ubat (1jag) kene habiskan sbb nak kosongkan perut.. adam dah keletihan,baru minum skit ubat dah tertidur sampai pagi.. malam ni mummy balik rmh sbb kene jaga baby jasmeen.. hubby yg jaga adam kat wad.. sepanjang malam di wad,adam berak lagi..semuanye berdarah shaja ...

esoknye..mummy pagi2 lg ke KPJ..8.00pg.. mummy sampai kt sana,adam dah pun dibawa ke bilik xray..hubby temankan dia... okla..xpa... then,result pun xkuar lagi.. adam masuk dalam wad semula.. adam merengek2.."ibu,adam lapar sgt2..adam nak makan karipap"alahai,kesiannye anak mummy... nurse mai ke wad,bgtau yg adam akan masuk operation theatre dalam pukul 10 pagi..jd,mereka pun siap2kan lah borang2 yg mummy n hubby kene sign.. dr pun dah bgtau prosedur tu mcmana..

10.30pg..adam dibawa ke operation theatre..mummy pun masuk sekali sbg penyokong adam..kot2 dia takut ke..tapi adam dah terlalu lemah..tidur je..kelaparanka... skang,tunggu je kat bilik menunggu kat LEVEL 3.. lebih kurang pkl 11.00,dr panggil nurse minta bawak adam ke atas stage operation.. mummy dah takut sgt2..tahan ke anak aku nak lalui semua ini..Ya Allah,selamatkanlah anak aku... selepas adam dibius, 2 saat je lepas dr bg ubat bius, terus dah pengsan budak ni... mereka pun minta mummy keluar..tgu kat bilik menunggu.. mummy mmg dok ulang alik jalan2 smpai pkl 11.40, nurse kata dr dah panggil mummy...

dr pun kata, "ye puan, memang betullah ada bekas gigitan lintah kat dalam punggung adam..(sambil tunjukkan gambar yg dibawah ni)..ni gambar sebelum,lubang tu masih keluarkan darah..I dah bakar tmpt berlubang tu utk stop pendarahan.. ttp masalahnye kita x jumpa lintah tu..jd,kita x surela samada lintah tu dah keluar melalui berak adam atau dah naik ke atas..jd,adam kami kene tahan dulu kat sini skurang2nye 2 hari..kalau ada pendarahan lg,kene operate skali lgla utk cari lintah tu)."

ok...anda semua tgkla gmbar tu..bende hitam bulat tu ialah dalam usus adam yg telah dilaserkan utk menstopkan pendarahan...


selepas 2 hari, adam dah xberak berdarah..dr kata we assume as the leech is going out already.. but,we need to see at him more to assure this..

adam malu2..kat katil dlm wad..

adam dah sihat bu..

adam nak balik... boring dok sini...

selepas dr kata blh discaj,,senyum je...

dah ready nak balik...


besarla harapan mummy spy semua dpt berdoa lintah tu memg betul2 dah kluar dr badan adam.. adam masih lg kene follow up kat KPJ pada 08 Jun ni... harap2 semuanye dah selamat..

mummy ada tnye dia,jom p mandi dg lagi,dia kata xmau dah..

anyway, mummy n hubby memang sayang sgt2 kat adam...

5 comments:

soclose2213 30 Mei 2010 7:45 PG  

ooo ini cite nya, cepat mummy update nak tau cite selanjutnya..semoga tabah..

Eciz 30 Mei 2010 8:09 PTG  

kesiannya mummy. mummy sabar okeyy

AYU 30 Mei 2010 11:48 PTG  

apa hang nie...dok sambong2...cpt update...nak tau citar nie..

INTANKUTERPILIH 31 Mei 2010 9:27 PTG  

cian adam...harap2 xder pape jadi kat adam...

Eciz 1 Jun 2010 8:08 PG  

ALHAMDULILLAH!! mintak2 memang tade lagi kan menatang tu. amboiii lebar adam senyum. cium kang. HEHEHE

Catat Ulasan

Cari Blog Ini

Perasaan Sweet Mummy di kala ini....

Hari Ni Hari Ape?

See Who Is Here

ALEXA STATS

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP